Skip to main content

Ouder - Kind wedstrijd

Als gevolg van de Corona toestanden, was het al weer een aantal jaren geleden dat we onze laatste Ouder-Kind wedstrijd hielden. Maar op zaterdag 8 juli ging het weer gebeuren. Het was wel even afzien, want de thermometer wees ver over de dertig graden aan. Bij het werpen en springen hielden we daarom twee, in plaats van drie pogingen.
De jury bestond deze keer uit de D-junioren, die uiterst serieus ervoor zorgden, dat alles op rolletjes verliep. Het enige volwassen jurylid was deze keer Theo, die starter was. Hulde aan deze jeugdige juryleden, want zonder juryleden kan er geen wedstrijd gehouden worden.
Ondanks de warmte was het een geweldig geslaagde dag, met bijna 40 ploegen en heel veel strijd. Want niemand wilde natuurlijk voor een ander onderdoen.
Allereerst was er de 2 maal 50 meter estafette. De ouders (soms grootouders) startten zonder startblok op de startlijn van de 100 meter. De kinderen stonden op het 50 meter punt en brachten de estafettestok over de finishlijn.
Daarna kwam het medicinebal werpen. De kinderen met een 2 kilo bal, de ouders met 3 kilo.
Vervolgens was er verspringen. Verspringen zonder aanloop, Zodat de meesten er een kikkersprong van maakten.
Het laatste onderdeel was de kruiwagen race. Kind in de kruiwagen, de ouder duwde. Er was een keerpunt rond een pion, en sommigen wilden daar de draai te krap nemen, zodat de kruiwagen omviel. Maar er werd op het gras gelopen, en dat had dus geen kwetsuren tot gevolg.
Toen alles achter de rug was, was er de prijsuitreiking. Voor iedereen, zowel voor de kinderen als de ouders was er een medaille die op het ere podium uitgereikt werden.

De foto’s zijn via onderstaande link te bekijken, en ook de uitslagen. Die uitslagen staan willekeurig door elkaar heen. Er is geen klassement opgemaakt,