Skip to main content

Anja Akkerman in de medailles bij EK Masters in Pescara

Tijdens de Europese kampioenschappen atletiek voor Masters is Anja Akkerman er in geslaagd om de titel (en dus de gouden medaille) op de zevenkamp in de categorie V65 in de wacht te slepen en daarnaast een bronzen medaille bij het speerwerpen te veroveren. 

Bij deze kampioenschappen (in diverse leeftijdsklassen) zijn er meer dan 4000 deelnemers uit alle hoeken van Europa, ze worden van 19 september tot en met 1 oktober gehouden in de Italiaanse stad Pescara. Geheel on-Italiaans was het uitgerekend tijdens de twee dagen van de zevenkamp bijzonder slecht weer. Urenlange regenval zorgde voor uitstel van wedstrijden en onaangename omstandigheden. Desondanks leverde Anja een aantal uitstekende prestaties. Met name die bij het hoog- en verspringen waren uitstekend met 1.25 en 3.74 meter, beide waren beste seizoensprestaties. 

Van de nummers van die zevenkamp, die verder bestaat uit de 80 meter horden, kogelstoten en speerwerpen en de 200 en 800 meter, werden op de afsluitende 800 meter na alle andere nummers door Anja gewonnen. Het eindtotaal van 4742 punten betekende een voorsprong van maar liefst meer dan 1100 punten op de concurrentie. 

Geheel in tegenstelling was het bij het speerwerpen in dezelfde categorie schitterend weer. Met een prestatie van 24.08 meter werd het zilver net gemist, ondanks dat betekende het wel opnieuw een internationale medaille, waardoor zij uitermate tevreden op dit toernooi kan terugkijken.