Terugblik deelname inspiratievolle 'Dag van de Atletiek'

Zaterdagochtend 19 maart, half 8 in de ochtend. De één zet zijn wekker uit, de ander heeft er al bijna anderhalf uur reistijd op zitten naar Sportcentrum Papendal, Arnhem. Vanaf half 9 druppelen de meeste mensen binnen, oude bekenden komen elkaar tegen, de rumoerigheid van opgewekte en enthousiaste mensen galmt door de zaal.
De Dag van de Atletiek 2016 is van start gegaan en uit alle hoeken van Nederland reizen maar liefst 754 mensen af om een dag te beleven die compleet in het teken staat van atletiek. 

Zo ook onze voorzitter Rob Tuinstra, bestuurslid WTZ Sebastian Schijffelen, TCWA Pupillen Trainerscoördinator Linda Van Ooijen-De Boer, TCRA trainer Els Sondervan en atletiek-master Bart van Rookhuizen, die op hun vrije zaterdag inspiratie wilden opdoen ten bate van AV DEM.

‘Wij zijn Atletiek!’

De twaalfde editie van de Dag van de Atletiek ontving meer doelgroepen dan ooit. Van trainer tot junior, van verenigingsambassadeur tot bestuurder en van jurylid tot de gebruikers van verenigings-pakketten. ‘’Dit maakt deze dag juist aantrekkelijk. Een grote verscheidenheid aan mensen, ieder met z’n eigen passie voor atletiek, verzameld op één plek. Een dag om inspiratie op te doen en voor het delen van contactgegevens met andere verenigingen om volop te kunnen spiegelen’’.

Aparte workshops voor bestuurders en trainers

Deze verscheidenheid zie je elk jaar weer terug in de workshops, voor ieder wat wils. De één schrijft zich in voor een praktische workshop: “Core Stability – vasthouden of loslaten?” met Tim Knaapen in de sporthal of een warming-up met Bert Tielen op de atletiekbaan. Andere trainers kiezen juist voor een theoriesessie en luisteren geboeid naar de uitleg van Erwin Mortier over “jaarplanning voor de sprint”. De junioren volgen hun praktijkprogramma en juryleden kiezen workshops speciaal op hen gericht; zij nemen een kijkje in de nieuwe versie van het wedstrijdreglement of volgen een sessie over Event Presentation. Voor de EK 2016 verenigingsambassadeurs volgt er een aparte workshop om o.a. de beschikbaar gekomen communicatiemiddelen te bespreken. ‘’Juist de ruime keuze aan workshops zorgt voor het wij-gevoel. Er zijn niet alleen trainers of alleen bestuurders aanwezig. Iedereen is welkom en kan een passend programma volgen.’’

Voor verenigingsbestuurders is een vernieuwd programma samengesteld. Een verkort, maar speciaal op bestuurders gericht programma waarbij 92 bestuurders van 62 verschillende verenigingen bij elkaar komen. Verzameld bij een plenaire sessie zijn ze getuige van de overhandiging van het eerste exemplaar van het Brancherapport ‘Atletiek in Nederland’. Hierna is er tijd voor, zoals Theo Hoex (voorzitter van de Atletiekunie) het mooi omschreef, ‘’het verenigen van nuttig met lekkers’’. De bestuurders schuiven verspreid over 9 tafels aan tijdens de inspiratielunch. Best practices, goede ideeën, maar ook obstakels en vraagstukken passeren de revue. ‘’Interessante gesprekken opgezet in een leuke, informele setting. Erg nuttig om op deze manier met collega-bestuurders in contact te komen!’’

Volgende editie

18 maart 2017 volgt de dertiende editie van de Dag van de Atletiek. Op die dag zal één bezoeker sowieso niet aanwezig zijn, een bezoeker die eigenlijk bevriend is met iedereen; onze atletiekleeuw Adam. Want deze zomer staat uiteraard de EK Atletiek in Amsterdam op het programma. Adam zwaaide na de afsluitende borrel iedereen uit met zijn vrolijke lach en ziet de AV DEM bezoekersgroep op 10 juli graag in het Olympisch Stadion tegemoet om het atletiekspektakel van het jaar te aanschouwen! Wil je alvast op de foto met Adam? Kom dan zeker naar de Onderlinge op 3.4.2016!
Mocht je als AV DEM trainer of bestuurder interesse hebben om volgend jaar deelnemer te zijn aan de Dag van de Atletiek, noteer 18.3.2017 dan alvast als optie in je agenda en stuur een bericht hierover naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Samen maken we onze atletieksport elke keer weer nóg mooier en nóg beter, zonder prestatie verbeterende middelen! Mocht je de sfeer alvast willen proeven, bekijk dan hier een selectie van foto's.

Atletiek doen we niet alleen, dat doen we samen. ‘Wij zijn Atletiek!”

Plaats een reactie

U dient in te loggen om een reactie te kunnen plaatsen. U kunt inloggen met uw Facebook account.

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op