Sprinten in de zomervakantie

Sprinten in de zomervakantie

Wie denkt dat onze sprint junioren van een luie zomervakantie hebben genoten, heeft het mis! Onze junioren waren deze zomervakantie niet te stoppen. Na het NK verkeerden zij in bloedvorm en bleven zij hun kunsten vertonen op de diverse atletiekbanen in de omgeving.

 

Het hoogtepunt van de “zomervakantieprestaties” kwam op naam van Jordy. Hij kwam bij zomaar een zomeravondwedstrijdje in Heiloo zelfs heel ontspannen tot een persoonlijk record op de 100 meter van 11,31 seconden. Leuk was het dat we atleten als Sydney, Dre, Vyron en Kevin ook weer eens aan de start zagen op een 100 meter en dit niet zonder resultaat......

Zowel Dre als Vyron noteerden 12,37 op de 100 meter. Helaas voor Dre liep hij zijn 100 meter met teveel rugwind (2,1 meter per seconde) wat betekende dat hij de nationale C spelen aan zijn neus voorbij zag gaan.

Kevin kwam na lange afwezigheid tot 11,73 seconden op de 100 meter (pr) en versloeg hiermee in een rechtstreeks duel Synnargio die 11,82 seconden nodig had.

Sydney kwam tot een persoonlijk record van 14,16 seconden. Het volgende doel is nu uiteraard 13,99 seconden of sneller!!! Aan zijn trainingsarbeid zal het niet liggen.

Hans noteerde eindelijk een keer een tijd op de 200 meter (24,54 seconden), nu zijn wij nog heel nieuwsgierig naar zijn prestaties op de 100 meter....

Jordy heeft dit seizoen pech met zijn 200 meters, hij heeft ze allemaal met regen en/of tegenwind gelopen. Ook in Heiloo zat het wederom niet mee, wat dus simpelweg inhoudt dat Jordy volgend seizoen een grote stap zal maken (dit seizoen staat er helaas geen 200 meter meer op het programma).

In Papendrecht hadden we twee debutanten aan de start staan, te weten Anselmo en Mike. Mike kende een ongelukkig debuut met krampverschijnselen in zijn bovenbeen. Anselmo noteerde 13,43 seconden op de 100 meter en 28,65 seconden op de 200 meter.

Dre liep in Papendrecht wel een geldige 100 meter in 12,44 seconden (wat jammer dat hij de C spelen heeft gemist) en kwam tot een razendsnelle 25,28 seconden op zijn eerste 200 meter. Hiermee heeft hij een nieuw favoriet atletiekonderdeel ontdekt.

Eindelijk zagen we Alexander eens aan de start op de beide korte sprintonderdelen. Wel jammer was het dat het niet tot een rechtstreeks duel met Jordy kwam. Met de 100 meter in 11,61 seconden en de 200 meter in 23,20 seconden zette Alexander twee keurige (NK waardige) prestaties neer, maar toch moesten wij Jordy mededelen dat het best mogelijk was dat de tijdwaarneming niet helemaal in orde was...oftewel Alexander was niet helemaal (of helemaal niet???) tevreden. Prima sportmentaliteit natuurlijk!! Ook moest hij Jamaal op de 100 meter 0,02 seconden voor laten gaan. Bij de 200 meter waren de rollen echter omgedraaid en moest Jamaal zijn meerdere erkennen in Alexander.

Op naar deel twee van het baanatletiekseizoen nu met zeker nog twee mooie wedstrijden. Zo staat 11 september het NK Clubteams op het programma en het laatste weekend van september de estafettekampioenschappen.

Plaats een reactie

U dient in te loggen om een reactie te kunnen plaatsen. U kunt inloggen met uw Facebook account.

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op