Meerkampen bij Lycurgus

Meerkampen bij Lycurgus

Lycurgus organiseert al jaren eind augustus een meerkamp voor junioren en pupillen, doorgaans met prachtig mooi weer, maar dit jaar eens een ander uiterste. Zaterdag harde wind, met af en toe een bui, en zondag wel iets minder wind, maar met heel veel water, vooral smorgens vroeg en aan het einde van de wedstrijd.

Bij hun nieuwe baan in Assendelft was gelukkig een grote kantine, zodat schuilen voor de regen geen problemen gaf. Van DEM niet een hele grote deelname. Maar toch waren we achter Lycurgus zelf, de vereniging met de grootste aantal deelnemers, en we kwamen met heel wat prijzen terug.
Bij de MPB was er een eerste plaats voor Sienna Smit, die bij het verspringen wel heel erg sterk voor de dag kwam. Ze haalde 3 meter en 77 cm, en dat was verder dan alle JPA1 sprongen. En op de 1000 meter verbeterde ze haar PR met maar liefst 13 seconden. Lisa Molenaar kwam bij de MPB op de vierde plaats uit. Ook voor Sam van der Aar was er een eerste plaats op de meerkamp. Zowel met de kogel, als bij het balwerpen, bleef iedereen op ruime afstand achter hem. De derde gouden medaille was voor Mik Commandeur. Hij won bij de JPB, drie van de vier onderdelen. Bij de JPC hadden we twee ijzers in het vuur. Hugo Kuil werd er zesde en Kas Commandeur zevende.
Bij de junioren was Dylan Langeveld als vanouds weer heel sterk bezig. Hij won alle 7 onderdelen bij de jongens junioren C, werd dus uiteraard eerste, en wist met zijn punten aantal van 5103, zich van een plaatsje op de nationale ranglijst te verzekeren. Ook voor Kim van der Aar was een podium plek. Ze werd tweede bij de meisjes junioren B. Bo van de Aar tenslotte, kwam alleen op de eerste dag in aktie, en kwam dus niet in aanmerking voor een mooie eindklassering.
Al met al: slecht weer, maar toch een succesvol weekend.
Uitslagen van de DEM deelnemers en foto’s zijn via onderstaande linken te zien

Relevante websites

Plaats een reactie

U dient in te loggen om een reactie te kunnen plaatsen. U kunt inloggen met uw Facebook account.

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op