Druk weekend met veel prijzen

Druk weekend met veel prijzen

Het weekend na onze onderlinge wedstrijd, was wel heel erg druk. Eerst op de zaterdag de cross tijdens de duintraining, en op de zondag kwamen we op 3 verschillende plaatsen in actie. En wel heel erg succesvol.

Allereerst was er een wedstrijd in Heerhugowaard. Er was deze keer voor iedereen een driekamp, met daarnaast nog een 600 meter. Bij de mini meisjes stond Silke Potma twee maal op de hoogste trede van het erepodium. Goud op de meerkamp en goud op de 600 meter. En twee maal stond Roza Verlaat naast haar. Zij werd tweede op de meerkamp en derde op de 600 meter. De jongens mini waren ook uitstekend bezig. Net als Silke haalde ook Jip het hoogst haalbare, goud op de meerkamp en goud op de 600 meter. Voor Bruno Stuster was er brons op de meerkamp, en zijn 600 meter liep hij nu ruim een minuut sneller dan een week geleden. Ook voor Kyra de Ruijter waren er twee prijzen. Ze is MPC en ze werd daar tweede op de meerkamp en derde bij de 600 meter. Sofie Kes werd zesde op de meerkamp van de MPB, en bij de JPB waren de plaatsen op de meerkamp als volgt: zesde Felix Kuil, negende Yssel Verlaat, tiende Lars Potma en zeventiende Koen Heijne. Dan de A pupillen, bij de jongens was de eerste plaats op de meerkamp voor Sam van Ooijen. Hij won ook het onderdeel hoogspringen. En tweede bij dat hoogspringen was Kas Commandeur, die op de meerkamp de derde prijs kreeg. Hugo Kuil werd hier zevende. De MPA vielen net buiten de prijzen. Melissa Markwat werd vierde op de meerkamp, en Maura Kes werd daar vijfde, en bij de 600 meter vierde.
De wedstrijd was ook voor junioren. Mik Commandeur had voor 4 onderdelen ingeschreven, en hij presteerde het om op alle onderdelen de tweede plaats te halen. Op de 80 meter sprint, bij het verspringen, het kogelstoten en het speerwerpen.


Sam van der Aar was naar Purmerend afgereisd, en hij was daar wel heel erg succesvol. Op alle drie de onderdelen waar hij aan meedeed pakte hij het goud. 80 H in 16.47 sec. Speer met 25.42 m en kogel met 7.84 m.


De derde wedstrijd was de circuitrun in Zandvoort. Op de 900 meter voor jongens van 6 en 7 jaar waren er 2 podiumplaatsen voor DEM. Jaro Koper werd er tweede en Roy Bakker derde. Vince de Wit en Stijn van Etten werden er tiende en elfde. En bij de meisjes van diezelfde categorie werd Rosa Yang twintigste. Hele mooie plaatsen als we bedenken dat er in deze leeftijdsgroep 296 deelnemers waren. Bij de iets oudere groep, die van 8 en 9 jaar kwam, van de 253 gestatte lopers, Tijs van Etten als veertiende over de meet.
Een heel succesvol weekend dus, maar het was wel frisjes
Foto’s van de wedstrijd in Heerhugowaard, zijn hier te bekijken.

 

 

Plaats een reactie

U dient in te loggen om een reactie te kunnen plaatsen. U kunt inloggen met uw Facebook account.

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op