Pupillen competitie bij Suomi

Voor de tweede wedstrijd van de pupillen competitie moesten we deze keer naar Suomi in Santpoort. Er was voorspeld dat het een hete dag zou worden, maar dat viel achteraf reuze mee. Het was lekker zomers weer, met misschien een beetje teveel wind, en die stond op de sprint precies tegen, zodat de sprint tijden over het algemeen wat tegenvielen.

Druk weekend voor DEM jeugd

Het was een druk Pinksterweekend voor de junioren en pupillen van DEM.
Allereerst waren er op vrijdagavond de CD Eveninggames in Castricum. In Alkmaar was op zondag de Viaanse Molen Games en op zondag en maandag in Amstelveen de Pinkster meerkampen.

Pupillen competitie bij DEM

Zaterdag 21 mei was de eerste ronde van de pupillen competitie. Dem was een van de organisatoren, en met bijna 240 inschrijvingen was het een druk bezochte wedstrijd. Voor iedereen was er een driekamp plus een lange afstand, en natuurlijk dan ook nog de estafette. Om lange wachttijden tussen de verschillende onderdelen te voorkomen, hadden we de wedstrijd in 2gedeeltes opgesplitst. sMorgens de mini, de C en de B pupillen, smiddags de A pupillen

Laatste Duintraining

Omdat de eerste pupillen competitie wedstrijd pas medio mei plaats vindt, gingen we dit jaar wat langer door met de duintraining. Zaterdag 2 april was de laatste dit jaar. Em traditie getrouw sloten we weer af met een wedstrijdje.

Paas kienen

Al een paar jaar kon het Paas kienen niet doorgaan, maar het mag gelukkig weer, en daarom was op de zaterdag voor de Pasen, de kantine van DEM volgestroomd met veel jeugd, en ook veel G-atleten. De organisatoren hadden weer erg hun best gedaan, en zo stonden er drie overvolle tafels met kien prijzen, plus nog een tafel met prijzen voor de verloting.

Paas duintraining

Op deze stralend zonnige zaterdag voor de Pasen was de opkomt wat kleiner dan het meestal is. Maar in het Paasweekend zijn er natuurlijk veel die een weekendje weg zijn. Het einde van de training gebruikten we om paaseieren te gaan zoeken.

Olympisch Stadion

Een week na de wedstrijd in Purmerend, organiseerde Phanos in het Olympisch Stadion een pupillen wedstrijd. En het weer was al niet veel beter. Nog meer regen en hagel, en nog minder zon. Een klein voordeeltje was, dat het stadion wat beschutting tegen de wind gaf. Van DEM waren we er met 13 pupillen, en de ambiance van het stadion inspireerde, want op de meerkamp haalden we maar liefst 7 medailles.

Purmerend

Sinds Piet Paulusma overleden is, is het weer compleet in de war.
Bij onze onderlinge wedstrijd op 27 maart was het gewoon voorjaar.
Korte broeken en T-shirts.
Een week later in Purmerend was het slechts enkele graden boven nul.
Met een gure wind, veel regen en zelfs af en toe een hagelbui.
Met 340 deelnemers van pupil tot veteraan, was het ook nog eens een langdurig wedstrijd.

Ryan op podium bij cross finale

De cross competitie van afgelopen winterseizoen was niet bepaald vlekkeloos. Bij de eerste cross iun november mocht maar zeer beperkt publiek aanwezig zijn. De cross van januari werd afgelast, maar kon eind februari worden ingehaald, maar dat was wel in de krokus vakantie, en toen was er een flink aantal deelnemers met vakantie. En de cross van begin februari, werd in 2 poules afgelast. Alleen de poule midden ging toen door.

Snelwandelen bij de duintraining

Deze eerste zaterdag in maart was een stralend zonnige dag, een beetje frisjes misschien, want het had snachts een beetje gevroren. Af en toe, wanneer er in Rotterdam een snelwandel wedstrijd is, waar ook virtueel aan meegedaan kan worden, doen we bij onze duintraining daar ook wel eens aan mee.

Strand-duintraining

Het was prachtig zonnig weer en dat resulteerde in een grote opkomst bij de pupillen duintraining, Een dertigtal kinderen waren er gekomen. De oudste groep besloot er een lange duurloop van te maken, en ging tot op het strand. Een afstand van zeven en een halve kilometer.

Cross competitie in Monnickendam

De opkomst bij de laatste trainingen gaven al een beetje een indicatie, er waren veel corona thuisblijvers.
Ook bij deze competitiewedstrijd misten we een flink aantal deelnemers. Maar degenen die er wel waren lieten een aantal mooie prestaties zien.

Duincross

Bij de duintraining voor de pupillen houden we af en toe een cross wedstrijdje. Zo ook bij de duintraining van 29 januari. We hebben daarvoor een parcoursje van 1200 meter. Het is iets anders dan voorgaande keren, maar wel even lang. Op het oude parcours is de PWN namelijk druk bezig

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op