Zilver voor Britt bij indoor D-spelen

De reeks indoorkampioenschappen wordt steeds begonnen met die voor de D en de C junioren. We hadden dit jaar dan wel geen C junioren aan de start, maar de D junioren deden het voortreffelijk. Met als hoogtepunt een tweede plaats voor Britt de Graaf op de 1000 meter bij de meisjes.

Bij deze leeftijdsgroepen is het in de Omnisport hal in Apeldoorn altijd uitzonderlijk druk. Er waren 1158 inschrijvingen, waarvan drie van DEM. Bij de jongens deed Mik Commandeur mee, bij de meisjes Fiene Rosendaal en Britt de Graaf.
Zoals gezegd, wist Britt op de 1000 meter als tweede te eindigen. Haar tijd van3.15,66 was niet alleen een stevige verbetering van haar PR, maar ook een verbetering van het clubrecord wat op 3.20.93 stond. Fiene had voor twee onderdelen ingeschreven, het verspringen en de 600 meter. Bij de kwalificatie van het verspringen sprong ze 4.54 meter, en later op de dag tijdens de finale nog 10 cm verder. Die 4.64 meter was goed voor de vijfde plaats, en bovendien een PR verbetering met 13 cm. Tussen de kwalificatie en de finale van het verspringen stond nog de 600 meter gepland. Hier kwam ze met een tijd van 1.49.45 tot de vierde plaats.
Voor Mik was het een erg drukke dag. Eerst smorgens de series van de 60 meter horden. Met een tijd van 10.00 sec. haalde hij er de vierde tijd, wat ook nog een clubrecord inhield. De halve finale ging iets minder snel. Het was 10.13 sec. Maar wel voldoende om naar de finale te gaan. Die finale was werd pas na 8 uur savonds gelopen. Geen verhindering om opnieuw een prachtige tijd te lopen: weer 10.00 sec. En dat was goed voor de vijfde plaats. Tussendoor was er ook nog het hoogspringen. Hier een gedeelde achtste plaats, met een hoogte van 1.45 meter.
Al met al dus een erg geslaagde dag.
Ook iets dichter bij huis kwamen we nog in actie. In Amsterdam organiseerde Phanos een EAP wedstrijd (een wedstrijd uit een Europees circuit). Er was een bijprogramma voor pupillen en junioren bij. Voor hen was er twee maal een sprint van 60 meter.Van DEM deed hier Rylan Stins mee. In de eerste serie liep hij een tijd van 10.12 sec en in de tweede serie werd het 10.19. Beide keren was hij daarmee tweede bij de JPB.

 

 

No video selected.

Plaats een reactie

U dient in te loggen om een reactie te kunnen plaatsen. U kunt inloggen met uw Facebook account.

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op