Vier DEM medaillewinnaars NK junioren

Vier DEM medaillewinnaars NK junioren

DEM kende een succesvol Nederlands kampioenschap voor junioren in Breda. Voor Alexander kon dit NK niet stuk. Zaterdag baalde hij nog een beetje omdat hij nipt het goud miste bij het verspringen, maar zondag verscheen er een gulle lach op zijn gezicht na het toevoegen van het goud bij het hink-stap-springen en het zilver met zijn teamgenoten op de 4x100 meter. Alexander won het goud op de driesprong in een nieuw clubrecord van 14,04 meter. De zilveren verspringafstand was 6,85 meter. Dat goud kwam natuurlijk omdat hij zo heerlijk in het Golden Tulip hotel naast de atletiekbaan overnacht had met Jordy, Jamaal en Synnargio. En deze keer was het geen wild weekend. Na het kijken van de EK voetbalwedstrijd Duitsland – Italië gingen onze topatleten lief en rustig slapen!!

Op de 4x100 meter estafette was het DEM team bestaande uit Synnargio , Jordy Jamaal en Alexander misschien vooraf wel favoriet voor de titel. Zij moesten in de ploeg van Attillla echter toch uiteindelijk hun meerdere erkennen. Ze grepen slechts 0,1 seconden naast het goud, en waren dan ook niet zo snel als bij het NK senioren in Amsterdam, maar mogen toch tevreden zijn. Volgend jaar nieuwe kansen en we hebben ook het NEK in Amstelveen nog!!!
Ook individueel kwamen de sprinters tot snelle tijden. Bij de A junioren noteerde zowel Jordy als Jamaal 11,36 seconden op de 100 meter. Bij de B junioren snelde Synnargio naar 11,77 seconden. Alle sprinters bereikten hiermee de halve finale. Jordy ging op de dubbele sprintafstand voor een finaleplaats. Hij had echter de pech om in zijn halve finale met een tegenwind van 1,8 meter per seconde te moeten lopen, terwijl de andere halve finale een windvoordeel liet zien. Met zijn tijd van 24,87 seconden kwam hij net tekort voor deze finale. Jamaal presteerde als typische 60 meter loper boven verwachting op deze afstand met zijn tijd van 23,15 seconden. Ook Koert kwam bij de B junioren tot een persoonlijk record van 24,37 seconden.
Wel een finaleplaats was er voor Davis op de 400 meter horden jongens A. Hij finishte als zevende in een nieuwe persoonlijke toptijd van 57,78 seconden. Ook kwam hij uit op de 110 horden, hier strandde hij met 16,67 seconden in de series.
Bij de meisjes B kon een nieuw DEM clubrecord genoteerd worden voor Mariska op de3.000 meter. Zij liep haar 7,5 ronden om de atletiekbaan in 10.35,71 minuten. Op de 1.500 meter liep zij in 4.55,41 minuten naar een persoonlijk record. Renee eindigde als twaalfde bij het verspringen meisjes junioren A.

Relevante websites

Plaats een reactie

U dient in te loggen om een reactie te kunnen plaatsen. U kunt inloggen met uw Facebook account.

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op