NK TEAMS JUNIOREN , DE WEDSTRIJD VAN DQ, NM en DNS

NK TEAMS JUNIOREN , DE WEDSTRIJD VAN DQ, NM en DNS

DQ, NM, DNS, we hadden ze allemaal bij het NK teams van onze A junioren in Rotterdam. Maar we stonden er wel, de DEM A junioren horen dit seizoen “gewoon” bij de beste twaalf ploegen van Nederland!!!. De DQ (disqualified) kwam op naam van Vyron. Hij wist bij zijn horden race op wonderbaarlijke wijze op de been te blijven na een gevecht met de laatste horde. Hij was al helemaal trots op zichzelf want ondanks deze struikelpartij werd hij geen laatste in zijn serie. Maar ja.... hordelopen met je handen is dan weer niet geoorloofd!!

Kevin tekende voor een DNS (did not start) bij het kogelstoten want hij had de trein gemist en Yael was zelfs goed voor en NM (not mentioned) en een DNS. Hij miste namelijk zijn aanvangshoogte bij het hoogspringen (NM) en was vervolgens zo boos dat hij ook niet meer wilde speerwerpen (DNS).
Maar we kenden ook mooie uitslagen hoor, Alexander kwam zag en overwon bij het verspringen. Hij zette in zijn eerste sprong 6,65 meter neer en staakte vervolgens wegens rugklachten direct de wedstrijd . Hij wist dat deze afstand goed genoeg zou zijn voor de dagoverwinning.
Ook de sprinters vonden we terug in de bovenste regionen van de uitslagen. Jamaal was goed voor 11,45 seconden op de 100 meter en Synnargio noteerde 11,83 seconden. De 4x100 meter estafette ging met Hans, Jordy, Jamaal en Synnargio in 44,62 seconden.
Overigens begon de dagbij PAC in Rotterdam perfect met Synnargio die vriend, vijand, zichzelf en vooral Jordy verbaasde met een 19,06 meter bij het kogelslingeren.
Het tweede onderdeel was het hordelopen, alwaar Vyron dus gediskwalificeerd werd, maar waar Davis slechts een paar honderdsten boven zijn pr liep en dus gewoon een berg punten pakte. Davis toucheerde echter wel licht een horde. Wat hem geen pijnlijke knie opleverde maar waarbij het wel op bijna onverklaarbare wijze in zijn rug schoot. Zodanig zelfs dat hij de hoogspringwedstrijd na 1,75 meter moest staken, waar hij normaal toch goed is voor 1,85 meter of 1,90 meter. Davis bewees een bikkel te zijn want hij liep evengoed nog een 400 meter in 53,69 seconden. Hij was hiermee zelfs iets sneller dan Hans die 54,45 seconden nodig had. Hans kwam vervolgens zelf tot de conclusie dat hij nog wat pure snelheid mist....
Ook rugklachten waren er dus voor Alexander. Hij kwam met minimale inspanning tot 10,82 meter bij het kogelstoten en 3,50 meter bij het polsstokhoogspringen.
Koert leek een fantastische eerste sprong nee te zetten bij het verspringen. Zowel Rob, Niels als Carolien konden niet geloven dat er “slechts” 5,59 meter opgemeten werd. Het leek toch echt veel verder!
Onze lange afstandlopers deden wat er van ze verwacht werd. Jelco kwam zonder het juiste clubtenue en bijna diskwalificatie tot 2.08,45 minuten op de 800 meter. Een net geen DQ dus, pfffff want we hadden geen tweede loper. Nooit meer doen Jelco, vraag een blauw broekje voor je verjaardag !!! Thom liep zonder de aanmoediging van zijn vader (valt een beetje tegen Nico) naar 10.52,81 minuten over 3.000 meter.
Jamaal kan niet wachten op het volgende seizoen. Dan hoeft hij niet meer speer te werpen, maar zal deze schone taak weggelegd zijn voor Dylan.... Met een zuur gezicht wierp hij die malle speer toch naar 31,90 meter. Enne Jamaal.... Er mogen twee atleten werpen, dus volgend jaar ben je evengoed weer het haasje!!!
Al met al was het een NK met teveel tegenvallers om in de top tien te kunnen eindigen. Nu was het al een klein wondertje dat onze A junioren zich geplaatst hadden voor dit NK. Zij mochten met een twaalfde plaats (slechts 44 punten achter op nummer elf) met opgeven hoofd het strijdtoneel verlaten. Volgend jaar wordt alleen Hans senior. Met de komst van onder andere de nu nog C junioren Dylan, Michiel en Dre, moet plaatsing voor het NK teams wederom tot de mogelijkheden behoren!!!!

Relevante websites

Plaats een reactie

U dient in te loggen om een reactie te kunnen plaatsen. U kunt inloggen met uw Facebook account.

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op