Handvol clubrecords bij clubkampioenschappen

Handvol clubrecords bij clubkampioenschappen

Het waren gezellige, ontspannen clubkampioenschappen die DEM op de tweede zondag in oktober organiseerde, niet in de laatste plaats dankzij het prima weer wat we er bij hadden. Vrijwel geen wind, en af en toe een zonnetje.

Pupillen

De pupillen waren het eerst aan de beurt, en daar viel zowaar nog een clubrecord te noteren. Bij de MPB (deze groep grossiert dit jaar in clubrecords) liep Fiene Rosendaal de 600 meter in een tijd van 2 minuten en 4,1 sec. Ruim 6 seconden onder het oude clubrecord. Britt de Graaf (ook MPB) zat met haar tijd van 2 minuten en 6,4 sec ook nog ruim onder het oude record. Dissonantje van deze dag was dat bij de JPB, waar ook heel erg snel op de 600 meter gelopen werd, de tijden uit de stopwatch verdwenen waren, voordat ze uitgelezen konden worden.
Waren de pupillen met ruim 100 deelnemers, massaal aanwezig, en ook bij de D junioren was er een flinke opkomst, maar bij de oudere groepen was de deelname heel magertjes
Kers op de taart van deze dag was het kogelslingeren, wat als extra onderdeel aan het eind van de dag gehouden werd. Dylan Langeveld slingerde zijn tuig het verste weg. Hij kwam tot een afstand van 28 meter 84 cm. Een clubrecord bij de JC (het was nog vacant). Gerrit Tigchelaar kwam bij de mannen veteranen 70 tot een afstand van 23 meter 12 en dat was 3 meter verder dan het bestaande record in deze leeftijdsklasse. Ook voor Alexander Soethout een clubrecord. Bij de jongens jun A kwam hij tot een afstand van 20 meter 95. En Linda van Ooijen wist bij de vrouwen veteranen 35 een clubrecords met een afstand van 22 meter en 5 cm te vestigen
Al met al: een heel succesvolle dag, met vijf clubrecords, tientallen persoonlijke records een fijne afsluiting van het baanseizoen.
Alle uitslagen via onderstaande link, plus de link naar de foto's.

B en C junioren

C L U B K A M P I O E N E N

>>> Kim van der Aar - Rico Ronde - Nadia Willemse - Mats Beentjes <<<

Bij de clubkampioenschappen werd door de B en C junioren een vierkamp afgewerkt.
Het leek wel of de junioren hun vorm hadden bewaard voor deze dag, want van de 60 resultaten werden er 38 persoonlijke records aangescherpt.

16 10 MB beverwijkB junioren: In haar laatste poging wierp Kim van der Aar de speer naar 30.13 meter en zette op de 100m voor het eerst een tijd neer.(14.3) Dion Kies liep de 300m horden met haar tijd van 59.5 seconden voor het eerst binnen de minuut en liet eindelijk met 4.08 meter een sprong in de vier meter opmeten. Rico Ronde was op de 100m met zijn tijd van 13.6 seconden nog niet zo snel geweest en in de verspringbak sprong hij met 5.13 meter verder dan ooit.

 

16 10 MC beverwijkC junioren: Nadia Willemse werd met vier persoonlijke records kampioen. Met 15 punten achterstand eindigde Deborah Leguit met twee persoonlijke records als tweede. Nadia besliste de strijd op de 80m sprint met haar tijd van 10.7 tegen 11.1 seconden van Deborah. De derde plaats was voor Lisa de Best. Zij sprong een persoonlijk record van 4.39 meter ver.

 

 

16 10 JC beverwijk

De vraag bij de jongens, wie gaat door de afmelding van Dylan Langeveld kampioen worden. Mats Beentjes werd met vier persoonlijke records en vier punten voorsprong op Michiel van der Groen verrassend kampioen. Bij de 100m was Mats met 13.6 een seconde sneller dan ooit en bij het verspringen overschreed hij met 5.08 meter voor het eerst de vijf meter grens. Michiel kwam tot drie persoonlijke records en won met een bijna val zijn eerste 300m horden race in een tijd van 47.2 seconden. Met vier persoonlijke records eindigde Timo van der Stoep op een derde plaats.

De dag werd zoals de laatste jaren door een aantal atleten afgesloten met kogelslingeren.
Dylan Langeveld slingerde de 4 kg kogel naar een afstand van 27.87 meter en verbeterde hiermee zijn eigen clubrecord van 25.98 meter. Voor Mats Beentjes werd er een afstand van 23.23 meter opgemeten. Dion Kies slingerde de 4 kg kogel naar een persoonlijke record afstand van 21.40 meter. De 6 kg kogel slingerde Alexander Soethout naar een clubrecord afstand van 20.95 meter. Alle persoonlijke records zijn in de bijlage te vinden.

Relevante websites

Plaats een reactie

U dient in te loggen om een reactie te kunnen plaatsen. U kunt inloggen met uw Facebook account.

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op