DEM pupillen en D junioren goed vertegenwoordigd in Edam

Zondag 2 juli deden we met maar liefst 30 pupillen en D junioren mee aan de 2 uurs-wedstrijd in Edam. Van de 30 deelnemers waren we met maar liefst 28 pupillen. Een zeer goede vertegenwoordiging. Er gingen dan ook behoorlijk wat medailles mee naar Beverwijk. 

De opzet van deze wedstrijd is ergleuk. Vanaf de B pupillen kunnen de kinderen kiezen welke onderdelen ze doen. Er is dan een keuze uit 2 varianten. Bij elk onderdeel zijn er 3 medailles te verdienen. En de wedstrijd is in 2 uur klaar.

Vandaag was er ook de mogelijkheid om estafette te doen. En ook daar stonden we met 7 ploegen aan de start.

De jongens mini waren vertegenwoordigd door Felix Kuil en Rylan Stins. Rylan was helaas niet lekker, maar hij heeft toch op karakter de onderdelen gedaan. Naar later bleek dat Rylan zo ziek was dat hij een nachtje in het ziekenhuis moest blijven. Beterschap bikkel!

Felix was goed voor 2 medailles, 3e bij de 40 meter en zilver met verspringen. En dit in een mooie PR van 2.66.

De meisjes mini hadden de grootste groep deelnemers. Maar liefst 7 dames verschenen aan de start. Yara, Novi, Sofia, Bo, Lea, Lana en Siobhan waren van de partij. Lana behaalde bij de 40 meter een 3e plek en bij verspringen in een mooie sprong van 2.73 een zilveren plak. Lea vloog naar een 3e plek in een dikke PR van 2.68. En de 4e medaille was voor Bo, zij wierp 13.40 meter met de bal en dit was goed voor een 2e plek. Novi verbeterde haar sprint met 4 honderdste seconden en met balwerpen kwam ze tot een dikke pr van 9.39. Sofia was ook goed voor een paar pr’s, 40 meter een dikke pr en met balwerpen viel ze net buiten de prijzen, maar met een fantastische worp van 12.73. Yara verbeterde haar PR met verspringen met 8cm naar 1.58. Wat een goede verbetering Yara. Ze gooide de bal ook nog nooit zover, 5.97.

De meisjes pupillen C waren met Lincy, Liz, Marije en Cherie. Helaas geen ere metaal bij deze meiden, maar de tegenstanders waren dan ook wel erg sterk. Maar de meiden verbeterde wel nog een aantal PR’s. En daar gaat het tenslotte om.

Bij de meisjes pupillen B werden er ook 3 medailles verdiend. Maura Kes sprong in een PR van 3.31 naar een 3e plek. Bij kogelstoten waren het 2 DEM meiden die in de prijzen vielen. Nova werd eerste met een stoot van 4.89 en Anne werd er 3e met een stoot van 4.59. Indy wist haar PR precies te evenaren. Mila wist een PR te stoten. Maar liefst een verbetering van 44cm. Ook Maura was goed voor een PR met kogel. Nova liep op de sprint naar een PR, ze liep 5 honderdste sneller.

Bij verspringen wist Mila haar PR met 4cm te verbeteren en ook Indy ging verder dan ooit, 2.69 meter voor haar.

Ook bij de jongens pupillen B werden er een hoop PR’s scherper gesteld. Kas Commandeur was met 3 PR’s en ook nog eens 3 medailles in goede vorm. Een mooie 3e plek voor hem op de sprint en met verspringen. Daar vloog hij naar 3.48. De kogel stootte hij naar een 5.45 en behaalde hiermee een goude plak. Sam van Ooijen werd met kogelstoten 3e met maar 2cm minder dan Kas. Voor Sam was er bij de 40 meter een mooie 2e plek en het verspringen won hij in een PR van 3.65 meter. Hugo Kuil sprong 5cm erbij en werd 4e met 3.42 meter. Wouter Janssen stootte een mooie PR van 5.24 bij het kogelstoten.

Niek Vellema, Wouter Betjes en Mik Commandeur vertegenwoordigen de jongens pupillen A1. Dit deden zij niet onverdienstelijk. Niek sprong naar een 1.20 hoog en werd hiermee mooi 3e. Hij werd ook nog 2e bij de sprint in een tijd van 10.06.

Mik deed niet onder voor Niek en werd 2e in zijn groep bij de 60 meter en wist met een sprong van 3.50 ver de 3e plaats te pakken. Ook Wouter Betjes ging met 2 medailles naar huis. Een mooie 2e plek met ver en ook bij het balwerpen een 2e plaats.

‘s Middags was het de beurt aan de A2 pupillen en junioren.

Bij de meisjes pupillen A2 stond Rianne Kooij aan de start. Zij viel helaas niet in de prijzen, maar werd wel keurig 4e bij het verspringen met een sprong van 3.61 meter. Bij het kogelstoten wist zij haar PR flink aan te scherpen naar 5.70.

Sam van der Aar was de enige DEMmer bij de jongens pupillen A2. Met een stoot van 9.33 wist hij overtuigend het kogelstoten te winnen. Ruim 1 meter meer dan de nummer 2. En bij het hoogspringen kwam hij tot 1.25 wat goed was voor een zilveren medaille.

Er deden ook 2 D junioren mee in Edam. Luuk Kooij en Kevin Koeckhoven. Ook zij namen meerdere medailles mee naar Beverwijk. Kevin kwam bij het kogelstoten tot 8.29 wat goed was voor zilver en bij het discuswerpen wist hij de discus tot 19.99 te werpen en dit leverde wederom een 2e plek op. Luuk wierp de discus naar 12.83 en werd hiermee 3e.

No video selected.

Relevante websites

Foto's wedstrijd in Edam 2 juli

Plaats een reactie

U dient in te loggen om een reactie te kunnen plaatsen. U kunt inloggen met uw Facebook account.

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op