Decemberwedstrijden, mooie afsluiting 2016 voor de DEM sprinters!!

Decemberwedstrijden, mooie afsluiting 2016 voor de DEM sprinters!!

De maand december is nou niet echt een maand waarbij je denkt aan snelle tijden en mooie prestaties van onze sprinters. Zij zitten dan namelijk midden in een druk en zwaar trainingsprogramma zodat zij op het NK eind februari kunnen vlammen. Want op het NK moet de prestatiepiek uiteraard liggen....
Nu hebben onze jongens wel een klein beetje gas terug genomen in de trainingsarbeid, want eind december en begin januari hebben zij een serie wedstrijden gepland om wat wedstrijdritme en zelfvertrouwen op te bouwen richting het NK.

Aan zelfvertrouwen zal het niet ontbreken straks op het NK na de mooie resultaten bij De Try Out Games van 3e kerstdag. Maar goed, we lopen op de zaken vooruit want de eerste wedstrijd van het indoorseizoen was op 3 december in Antwerpen. Deze wedstrijd was speciaal ingelast om in het kader van de “team spirit” een gezellig weekend te combineren met een wedstrijdje als onderbreking van de noeste trainingsarbeid. Want zoals Alexander (die niet mee was) altijd zegt “als het gezellig is, komen de prestaties vanzelf”.Onze jongens gaan natuurlijk niet alleen naar het buitenland om een sporthal van binnen te zien. Nee, inmiddels zijn zij berucht in Dortmund, Bochum, Gent en nu hebben zij dan ook Antwerpen op zijn kop gezet. Over wat zich in het Antwerpse nachtleven heet afgespeeld laten wij ons natuurlijk niet uit. In ieder geval stonden Jordy, Jamaal, Yael, Vyron, Dre, Synnargio en Fahad niet helemaal fris meer aan de start. Maar als je daar dan staat wil je stiekem natuurlijk toch wel hard lopen. De baan in Antwerpen heeft een keiharde ondergrond, dus snelle tijden behoren altijd tot de mogelijkheden.
Opdracht was, gezien de fase in het wedstrijdseizoen, zo rond de persoonlijke records van vorig jaar te lopen. Jamaal hield zich keurig aan deze opdracht. Hij evenaarde op de 60 meter precies zijn persoonlijk record in een tijd van 7,35 seconden. Jordy en Synnargio benaderden inderdaad hun pr. Vyron en Dre waren zelfs nu al sneller dan ooit. Tot onze verbazing was de winst zowel bij de A junioren als de B junioren op de 60 meter voor DEM. Bij de A junioren was het goud voor Jamaal, Bij de B junioren was Synnargio de snelste. Bij de A junioren waren zelfs plek 1,2,4 en 5 voor DEM! Jordy werd 2e, Yael 4e en Vyron 5e. Bij de B junioren vonden we Dre op plek 4 van deze 60 meter....
Ja en dan Apeldoorn op 3e kerstdag net na het kerstdiner. Wat een topdag voor met name Jordy en Jamaal. Bij deze testwedstrijd voor het NK, De Try Out Games, stonden best een aantal nationale toppers aan de start, maar daar doen onze junioren tegenwoordig echt niet meer voor onder. Jordy ging gewoon naar huis met goud op de 200 meter. Er waren maarliefst 22 series, junioren en senioren gecombineerd, en onze Jordy was met 23,16 seconden gewoon de aller snelste van het deelnemersveld. En dat vanuit een zeer krappe binnenste laan! Bovendien moest hij na zijn halve finale van de 60 meter direct starten en hup zo het startblok in van de eerste serie 200 meter! Jordy verbeterde zijn indoor pr en benaderde zijn beste tijd buiten.
Ook de 60 meter verliep boven verwachting. Vooraf hadden we ingeschat bij dat Jamaal en Jordy zich wellicht in het sprintgeweld op dit koningsnummer zouden kunnen plaatsen voor de halve finale. Maar een finale met al die grote mannen zou teveel gevraagd zijn. Een plek bij de eerste twee atleten in de serie was goed voor plaatsing in de halve finale. Zowel Jamaal als Jordy werd 2e in zijn serie. Jamaal verbeterde direct zijn persoonlijk record van 7,35 seconden naar 7,29 seconden en Jordy ver beterde zich van 7,47 seconden naar 7,42 seconden. Missie geslaagd en voor allebei de halve finale!
Maar wat de mannen hier lieten zien, was wel heel mooi. Jamaal kwam tot 7,23 seconden, Jordy liep 7,28 seconden en BAM ze plaatsten zich allebei voor de finale!! En dat als enige twee junioren naast zes senioren.
Zo’n finale om 21.30 uur na het traditionele wok etentje is natuurlijk een beetje veel gevraagd van het goede. Jamaal meldde zich af, hij was gewoon leeg volgens eigen zeggen, maar Jordy wilde absoluut starten in zo’n mooi finaleveld. Van zo’n finaleplek kon hij vorig jaar alleen maar dromen zuchtte hij.....Over de tijd van Jordy in de finale zullen we het niet hebben, maar hij werd wel gewoon 4e na een hele lange dag in Apeldoorn.
Naast Jamaal en Jordy stonden ook Dre, Yael en Vyron deze wedstrijd aan de start. Yael kwam op de 60 meter met 7,75 seconden ondanks een lichte liesblessure nog heel dicht bij zijn pr. Vyron kwam met struikelstart wel tot een pr (7,89 seconden) en Dre kwam de hele 60 meter niet echt lekker op gang. Gelukkig had Dre een kans op revanche op de 200 meter. Alhoewel hij bij het inlopen liep te mopperen dat het niet lekker ging werd hij “gewoon” 5e bij de jongens junioren B in 25,11 seconden. Hij was met deze tijd zelfs sneller dan hij ooit buiten geweest was.
We kijken alweer uit naar de volgende wedstrijd van Dre. Hij heeft namelijk unieke krachten opgedaan tijdens het wokken, alwaar hij zich tot afschuw van de overige DEM aanwezigen met name tegoed heeft gedaan aan kreeft, mosselen en krokodil. “Want ja, dat eet je thuis niet” , aldus Dre.
Dylan was deze dag niet in Apeldoorn actief, hij had voor een werpwedstrijd in Amsterdam gekozen. Onder de bezielende leiding van Thomas Hoogerbrugge slingerde hij hier de kogel naar een nieuw DEM clubrecord. Met brute kracht overbrugde hij een afstand van 30,32 meter en volgens Thomas kan het nog veeeeel verder.
Onze volgende wedstrijd is 7 januari in Zoetermeer. Hier staat DEM aan de start met een afvaardiging van bijna 20 A en B junioren. Top dat er ook twee meisjes op de deelnemerslijst staan. Nadia en Dion zullen vast in de watten gelegd worden door de DEM jongens!!!!

Relevante websites

Plaats een reactie

U dient in te loggen om een reactie te kunnen plaatsen. U kunt inloggen met uw Facebook account.

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op