Clubkampioenen C en B junioren

Clubkampioenen C en B junioren

Bij de clubkampioenschappen werd door de B en C junioren een vierkamp afgewerkt.
Het leek wel of de junioren hun vorm hadden bewaard voor deze dag, want van de 60 resultaten werden er 38 persoonlijke records aangescherpt.

B junioren: In haar laatste poging wierp Kim van der Aar de speer naar 30.13 meter en zette op de 100m voor het eerst een tijd neer.(14.3) Dion Kies liep de 300m horden met haar tijd van 59.5 seconden voor het eerst binnen de minuut en liet eindelijk met 4.08 meter een sprong in de vier meter opmeten. Rico Ronde was op de 100m met zijn tijd van 13.6 seconden nog niet zo snel geweest en in de verspringbak sprong hij met 5.13 meter verder dan ooit.
C junioren: Nadia Willemse werd met vier persoonlijke records kampioen. Met 15 punten achterstand eindigde Deborah Leguit met twee persoonlijke records als tweede. Nadia besliste de strijd op de 80m sprint met haar tijd van 10.7 tegen 11.1 seconden van Deborah. De derde plaats was voor Lisa de Best. Zij sprong een persoonlijk record van 4.39 meter ver.
De vraag bij de jongens, wie gaat door de afmelding van Dylan Langeveld kampioen worden. Mats Beentjes werd met vier persoonlijke records en vier punten voorsprong op Michiel van der Groen verrassend kampioen. Bij de 100m was Mats met 13.6 een seconde sneller dan ooit en bij het verspringen overschreed hij met 5.08 meter voor het eerst de vijf meter grens. Michiel kwam tot drie persoonlijke records en won met een bijna val zijn eerste 300m horden race in een tijd van 47.2 seconden. Met vier persoonlijke records eindigde Timo van der Stoep op een derde plaats.
De dag werd zoals de laatste jaren door een aantal atleten afgesloten met kogelslingeren.
Dylan Langeveld slingerde de 4 kg kogel naar een afstand van 27.87 meter en verbeterde hiermee zijn eigen clubrecord van 25.98 meter. Voor Mats Beentjes werd er een afstand van 23.23 meter opgemeten. Dion Kies slingerde de 4 kg kogel naar een persoonlijke record afstand van 21.40 meter. De 6 kg kogel slingerde Alexander Soethout naar een clubrecord afstand van 20.95 meter. Alle persoonlijke records zijn in de bijlage te vinden.

Plaats een reactie

U dient in te loggen om een reactie te kunnen plaatsen. U kunt inloggen met uw Facebook account.

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op