Twee finaleplaatsen voor Nikki bij NK indoor

Twee finaleplaatsen voor Nikki bij NK indoor

Deze editie waren er geen medailles voor DEM bij het Nederlands Kampioenschap indooratletiek voor junioren tot en met 19 jaar dat afgelopen weekend in het Omnisportcenrum van Apeldoorn werd gehouden. Medaillekandidaat Kevin moest met een rugblessure afhaken op de 400 meter voor jongens junioren B en middenlange afstandsloopster Mariska moest bij de meisjes B met griep afzeggen. Toch was het geen onverdienstelijk kampioenschap voor onze vereniging.

Nikki wist in de categorie meisjes A junioren twee maal een finaleplaats te behalen. Zowel bij de series 60 meter horden als bij de series 200 meter snelde zij naar persoonlijke records van respectievelijk 9,06 seconden en 25,40 seconden. Met name op de 200 meter lag ineens een medaille in het verschiet. Helaas had Nikki de pech in de finale de krappe binnenlaan te loten en wist zij de bochten niet op topsnelheid door te komen, wat uiteindelijk resulteerde in een zesde plaats. Een half uur later moest ze met nog verzuurde benen starten voor de finale 60 meter horden. Ook hier kwam zij als zesde van Nederland over de finish.
Jamaal en Renee kwamen bij de A junioren tot de halve finale op de 60 meter sprint. Jordy kwam vanuit de moeilijke binnenlaan tot een knappe 23,39 seconden op de 200 meter en benaderde hiermee ondanks de ongunstige laan zijn beste tijd op een buitenbaan . Volgend jaar gaat hij (dan 2e jaars A junior) op dit onderdeel zeker weer meedoen om de finaleplaatsen. Davis dook op de 60 horden A junioren voor het eerst onder de 9 seconden, hij klokte 8,97 seconden. Koert kwam bij het verspringen jongens B tot een degelijke 5,67 meter. Synnargio Ignatia overleefde in deze leeftijdscategorie met 7,75 seconden over 60 meter de series niet.

Plaats een reactie

U dient in te loggen om een reactie te kunnen plaatsen. U kunt inloggen met uw Facebook account.

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op