Jongens AV DEM plaatsen zich voor NK clubteams

Ook vrouwen masters naar competitiefinale

Het jongens A junioren team (atleten t/m 19 jaar) van atletiekvereniging DEM zijn er voor het tweede achtereenvolgende jaar in geslaagd zich te plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap voor clubteams. Na een competitie van twee voorronden waar alle atletiekonderdelen aan bod komen plaatsen de landelijk beste twaalf teams zich voor dit Nederlands kampioenschap.

De mannen van DEM traden de tweede competitieronde aan in Lisse. Sprinter Jamaal Awad (gebroken tenen) en middenafstandloper Jelco Kohlenberg ontbraken deze wedstrijd. Alexander Soethout daarentegen was hersteld van zijn hamstringblessure. Soethout pakte direct uit bij zijn favoriete onderdeel, het verspringen. Met een sprong van 7,48 meter kreeg hij de handen van het aanwezige publiek op elkaar. Deze afstand was tevens goed voor de limiet voor het Europees Kampioenschap, ware het niet dat de Heemskerker bij deze sprong meer windvoordeel had dan is toegestaan. Zuur voor Soethout dus. De DEM atleet bleef zijn naaste concurrent Julian Sas uit Almere maarliefst 80 centimeter voor!

Ook Jordy Kluft was goed voor een dagoverwinning in Lisse. Hij was de snelste op de 100 meter in 11,23 seconden. Met deze prestatie evenaarde hij zijn persoonlijk record, met daarbij aangetekend dat hij juist weer last had van tegenwind. Davis Hagedoorn was namens DEM ook nog eens goed voor een bronzen medaille. Hij overbrugde bij het hoogspringen de 1,80 meter.

Door het ontbreken van Jelco Kohlenberg startte Michiel van der Groen op de 800 meter en moest meerkamper Dylan Langeveld de 3.000 meter voor zijn rekening nemen. Langeveld kwam zodoende uit op een zeer vreemde en lastige combinatie aan onderdelen. Hij nam het polsstokhoogspringen, het speerwerpen en de 3.000 meter voor zijn rekening. Bij het polsstokhoogspringen maakte hij met 3,40 meter en plek zeven uiteindelijk de beste indruk. Michiel van der Groen was met zijn 2.09,27 minuten over 800 meter een prima invaller op deze afstand.

Voor de afsluitende estafette over 4x100 meter wist het DEM kwartet dat zij niet teveel risico bij de wissels moesten nemen. Het team hoefde alleen maar het stokje veilig over de finish te brengen om zich te plaatsen voor het NK clubteams. Davis Hagedoorn, Jordy Kluft, Vyron Saridin en Synnargio Ignatia slaagden in hun missie en noteerden ook nog eens een keurige 46,30 seconden. Het DEM team mag zich opmaken om in september te gaan strijden om de NK medailles.

Ook de DEM vrouwen Master ploeg plaatsten zich voor de landelijke competitiefinale. Wederom zagen we snelle tijden op de sprint voor Simone Geel-Herlaar. Op de 100 meter kwam zij tot 13,33 seconden en op de 200 meter tot 27,12 seconden. Helaas had zij op beide onderdelen meer windvoordeel dan is toegestaan. Bij de mannen Masters kon een nieuw DEM clubrecord genoteerd worden. Op de Zweedse estafette was het DEM team bestaande uit Robert Moen, Bart van Rookhuizen, Erik Langeveld en Hans Grapendaal met 2.17,68 minuten sneller dan ooit.

De CD junioren kwamen in actie op de laatste wedstrijd van de CD evening games. Een viertal super meerkampers van DEM keerden met een prijs huiswaarts. Dennis Schaap, Tobias Janssens, Jelle Schaap en Danique Schram waren de gelukkigen.

Plaats een reactie

U dient in te loggen om een reactie te kunnen plaatsen. U kunt inloggen met uw Facebook account.

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op