Duintraining 18 december

Het was de laatste duintraining voor de kerstvakantie, en meteen ook de laatste van dit jaar.
Want de volgende zaterdagen vallen op eerste Kerstdag, 25 december en nieuwjaarsdag, 1 januari.
Maar op 8 januari gaan we meer verder.

Nieuwe beperkende coronaregels

treurige smily

De meeste van jullie zullen de laatste persconferentie hebben gezien met helaas het slechte nieuws. Kort geleden hoorden jullie nog over de beperkende corona maatregelen van de overheid, maar nu komt er weer een schepje bovenop.

Concreet betekent dit dat vanaf maandag 20 december om 05.00 uur alle niet essentiële winkels volledig dicht gaan tot 14 januari 2022. 

Ook alle binnensport activiteiten zijn gecanceld.

Volwassenen vanaf 18 jaar mogen met max 2 personen, exclusief instructeur, op 1,5 meter afstand buiten sporten.
Kinderen tot en met 17 jaar, trainingen, wedstrijden onderling met teams van de eigen club toegestaan. Tijdens het sporten hoeft geen 1,5 meter afstand gehouden te worden. 
En zo als altijd " Bij klachten blijf thuis". 

Zodra er weer nieuws/meer informatie is, laten wij dit zo snel mogelijk weten.

Namens het bestuur

Rob Tuinstra

==>> KLIK hier voor info Rijksoverheid

Grote Clubactie een succes

grote clubactie logoEen groot aantal jeugdleden heeft meegedaan aan de Grote Clubactie. Bijna 1300 loten zijn er verkocht. Hierdoor heeft het niet alleen een leuk bedrag voor de vereniging opgeleverd. Ook onze jeugdleden hebben een aanvulling van hun zakgeld gekregen.
Afgelopen week is het verdiende zakgeld uitgedeeld. Een drietal uitschieters wil ik toch even benoemen. Timo Schram heeft 41 loten verkocht. Noa Strikwerda deed het iets beter met 42 loten. Echter Ryan Dwars heeft de meeste loten verkocht en wel 54. Ik hoop voor eenieder, dat het verdiende zakgeld een mooie bestemming krijgt.
Hopelijk doen jullie allemaal volgend jaar weer mee aan de Grote Clubactie.
Dank jullie wel voor jullie inzet.

Jacques Niesten, organisator Grote Clubactie.

Verzoek om het sanitair op nette wijze te gebruiken

Elke vereniging moet werken met vrijwilligers. Dit zijn leden die zich op elk vlak meer inzetten voor de club.
Ook onze atletiekvereniging vaart wel bij de inzet van vrijwilligers.
Helaas zijn er toch nog mensen die geen respect hebben voor de inzet van deze vrijwilligers.
Het komt voor dat onze sanitaire voorzieningen op de wijze wordt aangetroffen zoals op de foto’s te zien is. Het komt dan weer neer op de vrijwilligers om de achtergelaten bende op te ruimen, zodat het sanitair ook beschikbaar is voor wel nette bezoekers.
Laat onze vrijwilligers niet in de shit staan: hou het sanitair netjes. Spreek ook je teamgenoten er eventueel op aan, of meld het aan je trainer, wanneer je zoiets aantreft.
Namens de vrijwilligers bedankt!

 

Schema voor het , beperkte, gebruik krachthonk

smily regelsVanwege strubbelingen en onenigheden over het gebruik van het krachthonk is onderstaand schema gemaakt voor de trainingsgroepen. Echter de los trainende leden (met sleutel) kunnen we niet in een schema vatten.

Elke groep kan vanaf nu een wekelijks vast tijdstip (1-2 uur) bepalen waarop zij gebruik willen maken van de krachtruimte. Dit wordt vastgelegd en blijft dan gereserveerd voor deze groep. Uitsluitend na overleg met de voor deze groep verantwoordelijke, kunnen andere trainingsgroepen op dit tijdstip gebruik maken van de krachtruimte als bijv. de standaard geplande groep op dat moment geen gebruik maakt van de krachtruimte.
Het tijdschema dat nu wordt bepaald, zal gelden zolang de huidige “coronamaatregelen” gelden en zal bij wijzigende maatregelen in overleg met de betrokken groepen zo nodig worden aangepast.
Als we weer volop gebruik mogen maken van de krachtruimte zal een standaardschema blijven gelden en de regeling dus ook!  klik hier voor het (tijdelijke) schema dat per direct ingaat

Annie Beliën (1943-2021).

rouwboeketBij haar geboorte in de Koolstraat te Beverwijk op 2 januari 1943 kreeg zij de namen Anna Hendrika Cornelia, zij bleef enigst kind.
Als jong meisje werd zij lid van de RKAV DEM (thans AV DEM) en zij is dat heel haar leven gebleven, eerst als junior, dame, veterane, dames Sport Overdag en tot slot als starter.
Zij werd een bekend figuur in Beverwijk als assistente op de ziekenauto van haar vader en van de rijwielhandel op de Breestraat.
Zondagavond werd zij om 17.45 buiten bewustzijn gevondenbnaast haar fiets op de Akerendamlaan ter hoogte van nr. 24 (waarschijnlijk hartstilstand). Zij werd langdurig gereanimeerd en in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Daar lag zij in coma. Op dinsdag was er geen hersenactiviteit meer en werd zij van de beademing gehaald, waarop zij om 19.00 overleed.
Haar lichaam had zij ter beschikking gesteld van de wetenschap.

zie ook:In memoriam:  NHD, 3 december 2021

 

 

7&7 TIGCH

Tigch was weer een jaartje ouder geworden, en traditiegetrouw werd dat gevierd met een cross wedstrijdje tijdens de duintraining. De weersvoorspellingen waren ronduit slecht. Er werd veel regen verwacht, maar gelukkig was het aan het begin van de training droog, zodat er toch nog ruim 20 kinderen waren.

Kerstkien afgelast

kerstkienAls gevolg van de afgekondigde maatregelen zal dit jaar de kerstkien niet doorgaan.
De ingekochte prijzen gaan in de opslag en komen bij de eerste de beste kans weer tevoorschijn. Wanneer er weer een kien wordt georganiseerd, hangt af van de maatregelen.

Nieuwe maatregelen van kracht

treurige smilyDe jongste maatregelen die zijn afgekondigd hebben invloed op de opening van onze atletiekbaan. Om 17.00 uur gaat de atletiekbaan in zijn geheel dicht. Dit houdt
in dat er niemand op mag om sport te beoefenen, ook niet in het krachthonk.
Deze maatregelen gelden voor minimaal drie weken. Overdag is het wel mogelijk om te sporten en gebruik te maken van het krachthonk. Maar om 17.00 uur moet
een ieder van de atletiekbaan zijn en gaat alles op slot.
Hou je aan de regels en breng av DEM niet in de problemen.
En… heb je klachten: “blijf thuis”.

===>> Meer informatie

Vrijwilligersavond 10 december afgelast

treurige smilyHelaas hebben we moeten besluiten om de geplande vrijwilligersavond van 10 december af te lassen. Het is met de huidige regels niet mogelijk om een vrijwilligersavond te houden. Zo snel als de regels het weer toelaten, zullen we een nieuwe datum prikken om onze vrijwilligers te verwennen met een gezellige avond.

 

 

Cross competitie

In het vorige winterseizoen konde cross competitie niet doorgaan. Maar van dit seizoen is de eerste wedstrijd intussen al achter de rug. We moesten daarvoor naar Suom, lekker dichtbij dus. Hoewel het door diverse corona beperkingen soms een beetje lastig was, werd het toch een geslaagde wedstrijd.

Cursus hulp-jurylid bij av DEM

AtletiekbaanOp onze onderlinge meerkampen en clubkampioenschappen wordt er veelvuldig gebruik gemaakt van jullie hulp.
Om voldoende kennis te krijgen van de regels willen we bij DEM volgend jaar een interne cursus geven om de basisregels van het atletiek jureren bij te brengen.
Door meer kennis zal het jureren meer plezier en voldoening geven.
Het plan is om de cursusstof te verdelen over twee avonden van ongeveer twee uur.
Praktijkbegeleiding doen we tijdens de onderlinge wedstrijden.
Mocht je interesse hebben in deze korte cursus, geef dit dan door aan je trainer of via
De Werkgroep Wedstrijden Op de Baan.
Bij voldoende deelname sturen we volgend jaar (februari/maart) een uitnodiging.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Duintraining 13 november

Met ruim 20 pupillen was er ook deze keer, weer een leuke opkomst.
Tracy ging met de oudsten naar de Trappenberg, maar dat ging niet zoals ze gehoopt hadden.
Een van de trappen was in brand gestoken, en mocht daarom niet gebruikt worden.
Omhoog en omlaag moest dus deze keer via dezelfde trap gebeuren.

Corona maatregelen bij av DEM

rule 1752415 340Publiek is niet toegestaan bij trainingen en wedstrijden in de amateursport en de professionele sport. De horecavoorzieningen kunnen open tussen 06.00 uur ‘s ochtends en 20.00 uur ’s avonds. In de sportkantine en op het terras gelden vaste zitplaatsen. Houd voor en na het sporten 1,5 meter afstand; en doe dat ook op plekken waar geen coronatoegangsbewijs verplicht is.

Iedereen mag sporten in de buitenlucht (trainen en wedstrijden) zonder coronatoegangsbewijs (CTB).

Iedereen van 18 jaar en ouder moet een geldig coronatoegangsbewijs (CTB) kunnen tonen voor toegang tot de sportkantine, het terras en andere gebouwen op het sportcomplex, inclusief de kleedkamers, toiletten en krachthonk.

Respecteer de maatregelen en volg de regels.

==>> Meer informatie

Duintraining

Het is weer november, en dus is ook de duintraining weer begonnen.
Voortaan iedere zaterdag, wanneer er op die dag geen wedstrijden zijn.
Voor de pupillen is het van half 10 tot half 11, en ze verzamelen op de
parkeerplaats in de duinen, tegenover de Patatoloog.

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op