Corona maatregelen bij av DEM

Naar aanleiding van het coronavirus en het daarop volgende advies van het RIVM gisteren, heeft het bestuur van AV DEM de volgende maatregelen getroffen: l

Zie onderstaand bericht.

"Het NOC*NSF als overkoepelende sportbond roept de gehele Nederlandse sport op om naast wedstrijden ook alle clubbijeenkomsten zoals trainingen, overleggen, vergaderingen en vieringen af te gelasten. Zie daarvoor www.nocnsf.nl. Wij beseffen dat dergelijke maatregelen alleen zin hebben als iedereen daaraan zijn medewerking verleent."

Vanwege deze aankondiging heeft AV DEM vandaag besloten dat ook wij, tot nader order, de trainingen niet door zullen laten gaan en dat onze kantine dicht zal blijven.

Dit heeft overigens ook gevolgen voor de ALV van 27 maart. Een nieuwe datum daarvoor communiceren wij op korte termijn.

Wij hopen op een ieders begrip.

Bestuur AV DEM

https://nocnsf.nl/coronavirus-en-sport

jeugdatletiekkamp 2020!

In augustus is het weer zo ver. Het jeugdatletiekkamp 2020!

Kampen zijn ontzettend gaaf. Vooral atletiekkampen met een combinatie van trainen en plezier.

Dit is alweer het vijfde atletiekkamp dat wij organiseren en dit jaar willen we nog groter uitpakken dan voorgaande keren. Net als vorig jaar hebben we ervoor gekozen om het CD-juniorenkamp en het AB-pupillenkamp in dezelfde week te doen. Uiteraard zijn er verschillende programma's zodat de trainingen en activiteiten aansluiten bij de leeftijd.

Finale Cross competitie

Zaterdag 7 maart werd door av Castricum de finale georganiseerd van de cross competitie. Dat vond plaats op het terrein van camping Bakkum. Deze competitie gaat tussen de pupillen en junioren uit de provincies Noord-Holland, Utrecht en Flevoland. De beste deelnemers aan de verschillende voorrondewedstrijden, mochten meedoen, en dat waren er ongeveer 1200.

Crossen en Indoor

De eerste zondag van maart was weer een drukke dag
Allereerst was er natuurlijk het NK cross in de Noordoost polder, waar Stan Niesten een prachtige tweede plaats behaalde. Hij liep over de 10 km een tijd van 32 minuten en 40 sec. Dat was 32 seconden achter de winnaar Noah Schutte.

Indoor Wieringerwerf

Een indoorwedstrijd in Wieringerwerf lijkt voor sommigen ver weg, maar toch is het maar 50 – 55 km rijden (afhankelijk van waar je in Beverwijk of Heemskerk woont). Er was voor iedereen een driekamp die bestond uit 40 meter sprint, hoogspringen en kogelstoten. We gingen er met negen DEMmers heen, waarvan er 7 op het erepodium eindigden. Een succesvolle dag dus.

NK Atletiek Masters

Afgelopen weekeinde 22 en 23 februari werd in Apeldoorn het vervolg van de Nederlandse kampioenschappen Masters Atletiek gehouden. DEM-atleten Simone Geel (V55) en Roelf Akkerman (M75) kwamen succesvol in actie. 

 

 

Laatste cross RunX Cross Circuit

Mooie Nel cross 1 maart 2020

Voor alle liefhebbers van de cross wordt op zondag 1 maart de Mooie Nel cross gehouden als uitdagende afsluiting van het RunX Cross circuit. Tot en met 25 februari kan nog met korting worden ingeschreven. Na-inschrijving is op de wedstrijddag mogelijk. Parkeren op 200 meter van de start. Adres: Paviljoen Loef, Mooie Nelpad 5, 2031 AK Haarlem.

Informatie: klik hier

Voorinschrijving: klik hier

Voor de tussenstand van het circuit: klik hier

 

Vakantie duintraining

Het is krokusvakantie. En in de vakantie gaat de duintraining gewoon door. Vorige week was de opkomst zelfs eerder groter dan op gewone zaterdagen. Deze keer was de opkomst wat minder, maar de echte kanjers waren natuurlijk wel aanwezig. Zoals altijd werd er weer in twee groepen getraind. En hoewel er niets afgesproken was, bleek achteraf dat beide groepen druk bezig geweest waren met het verplaatsen van omgehakte (of afgewaaide) bomen.

Stan Niesten sport ambassadeur G-groep

De G-groep heeft Stan Niesten benoemd tot sport ambassadeur van hun groep.
Dit jaar gaat de av DEM G-groep mee doen aan hun avond wedstrijden competitie maar ze gaan ook naar de special Olympics in Den Haag midden juni!
Ze zijn geïnspireerd door hun vroeger stagiaire Stan, door dat hij zegt: doelen moet je hebben.
Ze vinden het een eer dat Stan hun ambassadeur is en dat wethouder H. Erol dit kwam overhandigen aan Stan!

 

Cross competitie in Monnickendam

Voor de laatste voorronde wedstrijd van de cross competitie moesten we deze keer naar Monnickendam. De definitieve eindstand is nog niet bekend, maar het ziet er naar uit dat het overgrote del van de DEMmers, die aan de voorronden deelnamen, ook doorgaat naar de finale wedstrijd. Die finale wedstrijd is begin maart op camping Bakkum in Castricum.

Druk weekend.

Het eerste weekend van februari was wel heel druk. Op vier verschillende plaatsen deden we aan wedstrijden mee. Indoor in Assendelft en Apeldoorn, en crossen in Castricum en Zaandam. Met heel wat mooie resultaten als gevolg.

Duintraining 1 februari

Bij de duintraining van de pupillen gaan we altijd in 2 groepjes. De jongsten blijven voornamelijk op het speelveldje, vlak bij de ingang. De oudsten, verdwijnen onder leiding van Tracy al snel in de duinen. Vaak via de Kruisberg, maar soms ook staat er een duurloopje op het programma. Deze keer was het een loop naar het strand, en natuurlijk ook weer terug. Alles metelkaar toch al gauw een kilometer of acht.

Zilver voor Britt bij indoor D-spelen

De reeks indoorkampioenschappen wordt steeds begonnen met die voor de D en de C junioren. We hadden dit jaar dan wel geen C junioren aan de start, maar de D junioren deden het voortreffelijk. Met als hoogtepunt een tweede plaats voor Britt de Graaf op de 1000 meter bij de meisjes.

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op