Hero’s: Keep on the good work!

Feest zondagmiddag 13 november De gemeenten Heemskerk en Beverwijk willen je bedanken voor je inzet als vrijwilligers of mantelzorger! De Vrijwilligerscentrale Beverwijk/Heemskerk organiseert daarom samen met MaatjeZ en het jongerenwerk van de SWB en Welschap een groot feest voor jonge helden.

Oproep aan de leden

Doe mee met jury-cursus Algemeen

Wie o wie komt het team van de DEM jury-leden versterken? AV DEM heeft een aantal extra juryleden nodig. Eind van de maand organiseert AV Lycurgus een 'jurycursus algemeen' waar wij ook op in kunnen schrijven!

 

28-5-1938 Carl Laarhuis 1-10-2016

Vanmorgen vernamen wij dat Carl is overleden.
Zeker voor de ouderen onder ons was hij zeer bekend. Als recreant liep hij de langere afstanden. Zo liep hij verscheidene malen de halve marathon van Egmond en de 7-heuvelenloop in Nijmegen. Ook nam hij de training wel eens waar in de duinen. Op de klaverjasavonden van DEM was hij tot voor kort te vinden met zijn vrouw Marjolein, die geruime tijd een bestuursfunctie bekleed heeft.

Aanpassing minimum le­eftijd

Op dit moment hebben ­we te maken met een g­rote toestroom bij de­ pupillen.
Als vereniging zijn w­e daar ontzettend bli­j mee, helaas hebben ­we op dit moment niet­ genoeg capaciteit (t­rainers) om dergelijk­e grote groepen train­en te kunnen geven. O­p dit moment zien we ­ons dan ook genoodzaa­kt om de minimum leef­tijd van 5 jaar te ve­rhogen naar 6 jaar.
Alle kinderen die mom­enteel lid zijn of me­etrainen die nog geen­ 6 jaar zijn kunnen u­iteraard blijven.

Huldiging in de Breestraat

Het was zaterdag even schrikken voor het winkelend publiek in de Breestraat. Een wel heel erg lawaaiige stoet trok langs. Het waren de ploegen van de DEM pupillen die bij de finale van de pupillen competitie als eerste geëindigd waren, en ook de estafette ploeg van de MPB die eerste geworden was bij de estafette kampioenschappen.

Bizarre bronzen estafettemedaille jongens junioren A

Vooraf waren onze jongens A junioren favoriet voor de aller-leukste wedstrijd van het jaar,het nationaal estafettekampioenschap, op de 4x400 meter..... Ook wilden zij minimaal zilver winnen op het koningsnummer van de estafettekampioenschappen de 4x100 meter. Het liep echter allemaal anders afgelopen weekend in Amstelveen.
Alexander, Jordy, Jamaal en Hans begonnen voortvarend. Met speels gemak, en de wissels nog niet scherp, liepen zij in de series van de 4x100 meter ruimschoots naar de overwinning en plaatsten zich dus makkelijk voor de finale in hun tweede tijd van het seizoen. In de finale moest hun eigen clubrecord weer verbeterd worden, het liefst met een tijd onder de 43 seconden, alle risico’s zouden genomen gaan worden. Alles of niets ging het worden....

Finale G competitie in Edam

Eindelijk was de AV DEM g groep aan de beurt voor hun competitie finale bij av edam.
Een hele zonnige dag begon met een leuke warming up. Kevin, Ruben en Kevin's vriendin Carmen deed actief mee.
Margriet won de 100 meter, zilver met bal gooien en brons met verspringen. Jos Dam kreeg een bronzen plak met bal gooien al hoewel hij last heeft van een teen.

 

Ontsnapt aan degradatie

Op zondag 18 september streden de vrouwen van DEM voor het behouden van hun plek in de tweede divisie. Twaalf teams concurreerden tegen elkaar voor een plek in de top 5.

Jitske Spijker beet de spits af met kogelstoten met 7.77 m. Maar ze scoorde pas echt punten met haar eerste plek op het polsstokhoogspringen met een fantastische 3.40 m. , waar zij de concurrentie ver achter zich liet. Ook Renée van Rookhuizen haalde veel punten binnen met haar derde plek bij het verspringen met 5.16 m. en haar vijfde plek bij het koningsnummer, de 100 meter sprint binnen de 13 seconden: 12.95 sec.. Op het hoogspringen haalde zij 1.30 m.

Finale pupillen competitie

DEM had dit jaar de organisatie van de finalewedstrijd van de pupillen competitie op zich genomen. Een enorme klus, want met bijna 450 deelnemers, die estafette moeten lopen, en daarna een meerkamp af moeten werken, eist dat heel erg veel uren voorbereiding, en op de dag zelf nog heel wat zweetdruppeltjes van de tientallen juryleden. Het weer werkte mee, dat was bijna ideaal, na de tropische hitte die er aan voorafgegaan was.

NK TEAMS JUNIOREN , DE WEDSTRIJD VAN DQ, NM en DNS

DQ, NM, DNS, we hadden ze allemaal bij het NK teams van onze A junioren in Rotterdam. Maar we stonden er wel, de DEM A junioren horen dit seizoen “gewoon” bij de beste twaalf ploegen van Nederland!!!. De DQ (disqualified) kwam op naam van Vyron. Hij wist bij zijn horden race op wonderbaarlijke wijze op de been te blijven na een gevecht met de laatste horde. Hij was al helemaal trots op zichzelf want ondanks deze struikelpartij werd hij geen laatste in zijn serie. Maar ja.... hordelopen met je handen is dan weer niet geoorloofd!!

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op