G competitie, 21 april

Vrijdagavond 21 april organiseerde DEM de eerste wedstrijd van de G-competitie. Het was een koude winderige avond, en af en toe kwam er wat regen naar beneden. Maar het enthousiastme waarmee de deelnemers hun wedstrijden afwerkten, was hartverwarmend.

Paaskienen

De organisatoren van het paaskienen voor de DEM jeugd hadden weer erg hun best gedaan, en gezorgd voor een aantal tafels vol met mooie prijzen. Het was dan ook billen knijpen voor de deelnemers, wanneer dat ene ontbrekende cijfer maar niet wilde komen.

Baan competitie begonnen.

De eerste wedstrijd van de baan competitie zit er alweer op. Het waren de pupillen die de spits afbeten, en ze moesten daarvoor naar Haarlem. Het was meteen een daverend succes want van de 10 ploegen die er van ons meededen, wonnen er 9 de estafette. En in het ploegenklassement staan er 9 ploegen op de eerste plaats. Verder nog legio individuele overwinningen, om van het aantal verbeterde PR’s nog maar te zwijgen. Dat zijn er vele, vele tientallen.

D-junioren succesvol in Purmerend

In Purmerend kwamen de zes D junioren tot uitstekende prestaties. Eline Brouwer was met drie eerste plaatsen zeer succesvol. Op de 60m horden verbeterde zij met een tijd van 10.14 seconden haar persoonlijk record met 0.88 seconden en op de 60m vlak bleef Eline met 8.67 seconden driehonderdste verwijderd van haar toptijd. Bij het verspringen sprong Eline een afstand van 4.63 meter, een verbetering van haar persoonlijk record met 33 centimeter.

Opnieuw volop prijzen voor de pupillen

Een week na onze onderlinge wedstrijd kwamen we alweer in actie. Deze keer bij de openingswedstrijd van NEA in Purmerend. De groep was niet zo heel groot, het waren 12 pupillen, maar daarvan waren er wel 8 die bij de meerkamp op het podium stonden

G groep onderling

De g groep was sterk aanwezig tijdens de onderling wedstrijd !
Erik Bakker liep een PR omdat hij hulp kreeg van team genoot , Berengere die kampt met een blessure.
Geweldig groep foto en geweldig actie foto !

Kortingsweken AV DEM

Van 27-03-2017 t/m 08-04-2017 krijg je flinke korting op de wedstrijdkleding en de clubkleding van AV DEM. Als lid van AV DEM kreeg je altijd al 10% korting op al je running artikelen zoals hardloopschoenen en hardloopkleding. Deze periode krijg je 15% KORTING op de wedstrijdkleding en 20% KORTING op de clubkleding.

 

Openingswedstrijd, met clubrecord

Het was ideaal weer, toen we op de laatste zondag van maart onze openingswedstrijd organiseerden. Met een 100-tal waren de pupillen de grootste groep, en zij beten om 11 uur smorgens de spits af. En meteen bij deze eerste baanwedstrijd van dit seizoen, konden we al een clubrecord noteren. Dat kwam op naam van Fiene Rosendaal, en ze liep het op de 600 meter bij de meisjes A pupillen. De tijd: 2 minuten en 0,86 seconden. Des te bijzonder is, dat ze pas eerste jaars A pupil is, ze heeft dus nog 2 volle seizoenen de gelegenheid, om deze tijd te verbeteren, en om dan zelfs onder de 2 minuten te duiken.

Laatste duintraining.

Het is bijna 1 april, en dat houd in dat de duintraining weer afgelopen is. Zaterdag 25 maart hielden we de laatste. De opkomst was massaal. Maar liefst 38 kinderen deden er mee. Dat kwam omdat het prachtig zonnig weer was, maar natuurlijk vooral omdat er aan het einde van de training de traditionele cross wedstrijd was. Tigch had van de Intercup sportprijzenwinkel, weer een grote doos met bekers gehad. Allemaal restanten of bekers met miniem kleine beschadigingen. Deze keer was het niet zo dat de snelste loper, de mooiste beker uit mocht zoeken. Maar degene die afgelopen winter het vaakst aan de duintraining meegedaan had, mocht het eerst uitzoeken.

Rennen met Ajax voor het goede doel

De spelers van Ajax doen het zowat elke week: rennen over het veld in de Amsterdam ArenA. Hoe zou het zijn als jij voor een dag de plaats van deze spelers in zou kunnen nemen, om over dit geweldige veld te rennen? Rennen, terwijl de hele tribune je toejuicht, als een echte Ajax-held.
Op dinsdag 25 april a.s. organiseert de Johan Cruyff Foundation samen met Ajax de 14K Kids Run. Een unieke kans om samen met je vriendjes en vriendinnetjes 1,4 kilometer hard te lopen voor het goede doel en dan ook nog eens te finishen in de Amsterdam ArenA. Naast deze geweldige finish zal je opgewacht worden door een aantal Ajax-helden, waaronder aanvoerder Davy Klaassen.

Boevengilde op bezoek bij AVDEM

Afgelopen vrijdag 17 maart heeft het boevengilde weer toegeslagen bij ons in de kleedkamers.
Tijdens de training zijn er diverse portemonnaies en andere goederen van waarde uit de kleedkamers gestolen.
Een goede les voor onze leden: laat geen spullen van waarde achter in de kleedkamers! De fatsoensregel is dat je van andermans af spullen moet blijven, maar dit soort mensen heeft daar geen boodschap aan en gaat alleen voor eigen gewin. Doe ook altijd aangifte van diefstal!

De eerste Parnassia Groep cross op 26 maart

Op zondag 26 maart 2017 organiseert AV Castricum samen met Parnassia Groep voor de eerste keer een hardloopcross. Dit sportieve hardloopevenement is een langgekoesterde wens van ggz-instelling Dijk en Duin, onderdeel van Parnassia Groep, die onder andere voortkomt uit de running therapie voor patiënten van Dijk en Duin.

 

Oproep voor vrijwilligers om de organisatie van de 36e Runnersworld cross op te pakken.

Beste Dem leden.
Afgelopen jaar zijn Martin Jansen, Jan Buddelmeijer en Rob Kleine definitief gestopt met de organisatie van de jaarlijkse cross in Wijk aan Zee welke altijd op de laatste zondag in november plaatsvond.
Opvolgers zijn tot op heden nog niet gevonden vandaar deze dringende oproep via de nieuwsbrief van AV Dem. De laatste jaren hebben wij met 3 personen deze klus geklaard en het kost betrekkelijk weinig tijd om dit evenement op poten te zetten.

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op